ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Γάβρη
Ημερομηνία Προβολής: 02/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. χυλοπίτες
- 200 γρ. απάκι Κρήτης
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 16 λιαστές ντομάτες
- 1 πρέζα ίνες κρόκου Κοζάνης
- 10 μπουκετάκια μπρόκολο
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο νερό που θα βράσουμε τις χυλοπίτες, ρίχνουμε αλάτι και τον κρόκο Κοζάνης για να βγάλει άρωμα και χρώμα. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν 3-4 λεπτά, ώστε να μείνουν λίγο σκληρές.
Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει. Προσθέτουμε το απάκι σε φέτες, τις λιαστές ντομάτες και το μπρόκολο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο. Βγάζουμε τις χυλοπίτες από το νερό που βράζουν και τις ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν οι χυλοπίτες και ανακατεύουμε για να ενωθούν οι χυλοπίτες με το μπρόκολο, το απάκι και τη λιαστή ντομάτα.