ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ & ΑΒΓΑ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 7/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα

  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Αλτις
  • 1 κούπα ρύζι κίτρινο
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες (προαιρετικά)
  • 6 στύμονες ζαφορά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 2 κούπες νερό
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 1 κ.σ.  μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 3 αβγά
  • 3 κ.σ. γάλα
  • Φύλλα ρόκας
  • Φλοίδες γραβιέρας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε  κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη με τη φλούδα, την πιπεριά κομμένη και το νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό κότας, τα φύλλα δάφνης και τη ζαφορά. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, χωρίς ανακάτεμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και γάλα. Τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν στραπατσάδα.
Σερβίρουμε το πιλάφι με την στραπατσάδα. Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και φλοίδες γραβιέρας. Γαρνίρουμε με πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο.