ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FISH & CHIPS ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FISH & CHIPS ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

400 ΓΡ. ΣΑΡΔΕΛΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΤRATA ON ICE

1 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ

1 ΦΛ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ

4 ΑΒΓΑ

ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

1 ΝΤΟΜΑΤΑ

1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ

1 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ

1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ

4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε τις σαρδέλες, τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ανακατεύουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Πανάρουμε τις σαρδέλες πρώτα με το αλεύρι. Μετά τις περνάμε από τα χτυπημένα αβγά και στο τέλος από την τριμμένη φρυγανιά με τον μαϊντανό. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σπορέλαιο και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα:

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κάππαρη ξαλμυρισμένη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε τις σαρδέλες μέσα σε χωνάκια που έχουμε κάνει με φύλλα λαδόκολλας. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα και με πατάτες τηγανιτές.