ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. κατεψυγμένες αγκινάρες Ifantis
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 ξερό & 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 400 ml νερό 
  • 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 
  • 1 κ.σ. βούτυρο Arla
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • Άνηθο & μαϊντανό
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στη φριτέζα μαγειρικής με χαμηλά λιπαρά 3 κουταλιές ελαιόλαδο. 
Βάζουμε τα κρεμμύδια, τις αγκινάρες, το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά. 
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Σερβρίρουμε το ριζότο ζεστό και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.