ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ
20 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ ΞΕΡΑ
300 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
200 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ IFANTIS (ΒΡΑΣΜΕΝΟ)
150 ML ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ (ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΤΡΙΟ
1 LT ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
80 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
1 ½ Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα πορτσίνι και τα μουλιάζουμε στο κρασί. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον ζωμό βοδινού και τον διατηρούμε ζεστό.
Στη συνέχεια, σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με βούτυρο το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά από το φρέσκο λουκάνικο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε. Βάζουμε τα πορτσίνι μαζί με το ζουμί τους, το κριθαράκι και το θυμάρι. Με μια κουτάλα, ρίχνουμε αργά και σταδιακά τον ζεστό ζωμό. Προσθέτουμε ζωμό κάθε φορά που το κριθαρότο απορροφά τα υγρά του, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει, για περίπου 6 λεπτά. Έπειτα βάζουμε τον αρακά και αφήνουμε το κριθαρότο με τον αρακά, για ακόμη 13 λεπτά, να μαγειρευτεί.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, δένουμε με το παγωμένο βούτυρο, ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.