ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 30/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
• 8 αβγά
• 1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα
• 160 γρ. κέτσαπ Hellmann’s
• 1 πιπεριά πράσινη
• ½ ξερό κρεμμύδι
• 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
• Αλάτι & πιπέρι
“>
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα και μαγειρεύουμε έως ότου φύγουν τα περισσότερα υγρά της. Για πιο έντονη γεύση και χρώμα προσθέτουμε την κέτσαπ. Μόλις πάρει μία ελαφριά βράση ρίχνουμε τα αβγά. Το μυστικό για μια πετυχημένη στραπατσάδα είναι να μην χτυπήσουμε τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν, αλλά να τα ανακατέψουμε ελαφρά, μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι, και μετά να τα ρίξουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου τα αβγά μαγειρευτούν και δέσουν. Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσει το αβγό στον πάτο. Στη συνέχεια σερβίρουμε με ξεροψημένο ψωμάκι.