ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Ημερομηνία Προβολής: 21/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
Από την Ελένη Ψυχούλη
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
- 1 πακέτο μικρές γαρίδες
- ½ πακέτο λινγκουίνι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 ματσ. μαϊντανό
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- Λίγο μπούκοβο ή γλυκιά πάπρικα
- 1 συσκ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Aλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα κρατάμε στην κατσαρόλα με το νερό τους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο. Το αφήνουμε μόνο ένα λεπτό, δεν το σοτάορυμε γιατί θα πικρίσει. Σβήνουμε με την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και λίγο μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μελώσει η ντοματα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το μπούκοβο. Βράζουμε για 4-5 λεπτά και κατεβάζουμε την σάλτσα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.