ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΡΠΑΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΕΣΚΟΥΛΑ & ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ευδοκία Φυλακούρη

Ημέρα προβολής 3/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. παπαρδέλες
  • 300 γρ. σέσκουλα ή οποιοδήποτε χόρτο γλυκό
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 30 γρ. καρύδια ψίχα
  • 1 ζωμό λαχανικών ή κότας Knorr
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 3 κλων. μαντζουράνα φρέσκια
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις παρπαδέλες σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο.
Ζεματίζουμε τα σέσκουλα για 2 λεπτά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα νερά τους.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα σέσκουλα, το σκόρδο, τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Χτυπάμε για να πολτοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε και το ανθότυρο και χτυπάμε άλλη μια φορά. Σε τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών ή κότας και τον διαλύουμε με λίγο από ζεστό νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Προσθέτουμε το πέστο και αμέσως μετά τις παπαρδέλες αφού τις στραγγίξουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε φρέσκια μαντζουράνα ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας και λίγο επιπλέον ανθότυρο.