ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ηλία Κάφαλη
Ημερομηνία προβολής 26/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 10 λαζάνια
- 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- 200 γρ. κατικι Δομοκού
- ½ ματσ. μαιντανό
- ½ ματσ. κολίανδρο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 σταγ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
Βράζουμε τα λαζάνια
ελάχιστα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα
αλείφουμε με ελαιόλαδο να μην κολλήσουν.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια
σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι
με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
και λίγο ελαιόλαδο.
Φτιάχνουμε μια κρέμα
τυριού ανακατεύοντας σε ένα μπολ μασκαρπόνε, κατίκι Δομοκού, ψιλοκομμένο
μαιντανό και κόλιανδρο. Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και 2-3 σταγόνες λεμόνι.
Σε ένα πιρέξ απλώνουμε
φύλλα από λαζάνια, έτσι ώστε το ένα να ακουμπάει λίγο πάνω στο άλλο. Πάνω τους
απλώνουμε το μίγμα απο κρέμα τυριού. Πάνω από αυτό, απλώνουμε φέτες από τα ψητά
κολοκυθάκια και πάνω από αυτό φέτες από ζαμπόν. Κλείνουμε με λαζάνια και
επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί. Καλύπτουμε το
φαγητό με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξουν
τα τυριά. Όταν κρυώσουν τα λαζάνια τα κόβουμε σε τετράγωνα και
σερβίρουμε.Τρώγονται κρύα και είναι ένα ιδανικό φαγητό για μπουφέ!