ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Τσανανά

Ημέρα προβολής 26/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 μερίδα

  • 100 γρ. κοντό ελληνικό ζυμαρικό (π.χ. φλωμάρια)
  • 15 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 30 γρ. προσούτο Ferrano Ifantis
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 40 ml ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 80 γρ. τριμμένη φέτα
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή όσο φτιάχνουμε τη σάλτσα. Τα βράζουμε ένα-δυο λεπτά λιγότερο γιατί θα τα τελειώσουμε μέσα στη σάλτσα.
Σωτάρουμε το προσούτο ψιλοκομμένο, σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Διαλύουμε τον ζωμό κότας σε ζεστό νερό και προσθέτουμε λίγο ζωμό στο προσούτο. Μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε τη φέτα, την διαλύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα και προσθέτουμε πιπέρι. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά με μια τρυπητή κουτάλα. Συμπληρώνουμε ζωμό και αφήνουμε τα ζυμαρικά να ρουφήξουν τη σάλτσα για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.