ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία προβολής 16/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. φουντούκια
- 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. βανίλια υγρή
- ¾ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα φουντούκια για 12-15 λεπτά περίπου. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στο πρόγραμμα με τη χαμηλότερη θερμοκρασία. Διαφορετικά τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Βγάζουμε τα φουντούκια από το φούρνο, τα τυλίγουμε με μια πετσέτα και τα τρίβουμε για να φύγει όσο περισσότερη φλούδα γίνεται. Βάζουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια πάστα, το μέλι, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και τη μαργαρίνη και αναμειγνύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στη σοκολάτα και αναμειγνύουμε.
Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες εκτός ψυγείου.