ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία Προβολής: 14/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί διαμέτρου 22 εκ.
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 60 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 40 γρ. γλυκαντικό Slim Line Ζωγράφος
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 2 αβγά
- 130 γρ. ξυνόγαλο
- 80 γρ. βατόμουρα
- 80 γρ. σμέουρα
- 30 γρ. κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000C. Αλείφουμε καλά ένα ταψί [στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο] με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα μας κολλήσει το γλυκό.
Στο μίξερ χτυπάμε το γλυκαντικό, με τη μαργαρίνη μέχρι να σχηματιστούν μικρά σβολάκια. Προσθέτουμε τα δύο αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ετοιμάζουμε ένα μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε στο μίξερ εναλλάξ αλεύρι και ξινόγαλο σε τρείς δόσεις σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, κουνάμε για να στρωθεί ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε τα βατόμουρα και τα κουκουνάρια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια σερβίρουμε διακοσμώντας με φρέσκα σμέουρα και βατόμουρα και πασπαλίζουμε με γλυκαντικό.