ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Νίκη Μηταρέα

Ημέρα προβολής: 29/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό σπαράγγια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 100 γρ. απάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 ρόγες λευκού σταφυλιού
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το σκληρό μέρος τους.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νερό, μέχρι να τα σκεπάσει, ρίχνουμε αλάτι, τις ρόγες σταφιλιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ξεροψήνουμε τις φέτες απάκι μέχρι να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε τα σπαράγγια και γαρνίρουμε με το απάκι.