ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

Ημέρα προβολής 01/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 6 λουκάνικα πολίτικα Ifantis
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 4 κ.σ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
- 60 ml κόκκινο κρασί
- 4 κ.σ. σόγια σος
- 120 γρ. τυρί Arla Μozzarella
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, για 9-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Κόβουμε τα πολίτικα λουκάνικα σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα πολίτικα λουκάνικα, για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε πιπέρι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά βούτυρο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη mozzarella.