ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τη chef Λίνα Φουρνιστάκη
Ημερομηνία Προβολής: 05/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 φιλέτο κοτόπουλου
- 1/2 ψαρονέφρι
- 1 πανσέτα
- 3 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 1 κ.σ. θρούμπι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 πακέτο τορτίγιες
- 2 πατάτες
- 1 κ.σ. μαγιονέζα Maille fine
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon originale
- 4 φύλλα πράσινη λόλα
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Μαργαρίνη Βιτάμ
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Ξεβγάζουμε τις τριμμένες πατάτες σε τρεχούμενο νερό για να φύγει το άμυλό τους και να γίνουν πιο τραγανές.
Τις στεγνώνουμε, τις αλατίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε άφθονο, καυτό ηλιέλαιο.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές μαργαρίνη και λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να κάψει.
Αφού έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές λωρίδες τα κρεατάκια ρίχνουμε με τη σειρά πρώτα τις πανσετούλες, μετά το κοτόπουλο και τέλος 2 λεπτά μετά το κοτόπουλο βάζουμε το ψαρονέφρι.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
Κόβουμε τη μιάμιση ντομάτα σε καρεδάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κρέας και το κρεμμύδι ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να βγάλει τους χυμούς της στο τηγάνι και να λιώσει.
Παίρνουμε την υπόλοιπη μισή ντομάτα και τη στίβουμε πάνω από το τηγάνι για να συμπληρώσουμε λίγα υγρά από το χυμό της.
Αρωματίζουμε με το θρούμπι, την ρίγανη, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Σε ένα μπώλ βάζουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες ή ψήνουμε λίγο τα πιτάκια καί βάζουμε 4 πάνω στον πάγκο.
Αλείφουμε σε κάθε πίτα μια κουταλίτσα από το μείγμα μουστάρδα, μαγιονέζα, προσθέτουμε λίγο κρέας, λίγες τηγανισμένες πατατούλες, λόλα καί τυλίγουμε.
Κόβουμε στη μέση τίς τορτίγιες και σερβίρουμε σε ποτηράκι του κρασιού .