ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

Ημερομηνία προβολής 16/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 ρολά σουσαμόπιτας)

  • 1 πακ. φύλλο Βηρυτού
  • 500 γρ. σουσάμι
  • 500 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γρ. καρύδια
  • ½ lt ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 κ.σ. κανέλλα 
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλο
  • 2 κ.σ. μοσχοκάρφια
  • Flora Soft με 3% βούτυρο για την επάλειψη του ταψιού 

Για το σιρόπι:

  • 1lt νερό
  • 1 κ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αστεροειδή γλυκάνισο

Για το σερβίρισμα;

  • Παγωτό CARTE D’OR parfait κρέμα – σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε το σουσάμι στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Περνάμε τα καρύδια από το μπλέντερ να τα ψιλοκόψουμε. Μόλις καβουρδίσουμε το σουσάμι μας το περνάμε και αυτό από το μπλέντερ να το χοντροσπάσουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα καρύδια, το σουσάμι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την φρυγανιά.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στον πάγκο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές. Στο τέλος τυλίγουμε και το βάζουμε στο ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με μαργαρίνη με 3% βούτυρο. Βάζουμε και τα 4 ρολά στο ταψί, κόβουμε μέχρις ένα σημείο σε μερίδες. Καρφώνουμε κάθε μερίδα με ένα μοσχοκάρφι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να «τσιτσιρίσει» και ραντίζουμε τα ρολά μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά, από τη στιγμή βρασμού. Αφήνουμε να κρυώσουν οι σουσαμόπιτες και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι. Τέλος αφήνουμε τουλάχιστον 5 – 6 ώρες για να τραβήξει όλο το σιρόπι το γλυκό μας. Σερβίρουμε με παγωτό.