ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ & ΣΑΛΑΜΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Ημέρα προβολής 28/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

YΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σουπιές
  • ½ κλων. σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1 καρότο
  • 1 κ.γ. κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το κριθαράκι:

  • 300 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • 3 φέτες σαλάμι με πιπέρια τύπου Θάσου Ifantis
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 700 γρ. ζωμό από τις σουπιές
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε νερό που βράζει το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τους κόκκους πιπεριού.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις σουπιές και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά.
Σωτάρουμε τη μισή ποσότητα από το κριθαράκι σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα δαμάσκηνα, το σαλάμι και προσθέτουμε το υπόλοιπο κριθαράκι.
Βάζουμε τον ντοματοπελτέ, τις σουπιές και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε περίπου 700γρ. ζωμό από τις σουπιές που βράσαμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά.