ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Σάκη Τζανέτο
Ημερομηνία Προβολής: 14/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κάστανα
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- ½ σκ. σκόρδο
- 1 lt ζωμό λαχανικών Knorr
- 1 κλων. σέλερι
- 80 γρ κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 0,5 γρ. εστραγκόν ματσάκι
- 20 γρ. λάδι τρούφας
- 50 ml κρασί λευκό
- 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 300 γρ. ζωμός λαχανικών Knorr
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλερι κομμένο σε κομματάκια.
Χαράζουμε τα βρασμένα κάστανα από τη μία πλευρά. Σε ένα κατσαρολάκι με σπορέλαιο, αφού κάψει πολύ, τα τηγανίζουμε για 10 δευτερόλεπτα- τα βγάζουμε και με μεγάλη ευκολία μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία αυτή αγοράζουμε τα κάστανα έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και τα σοτάρουμε για τρία λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλεντερ χειρός και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με δύο κάστανα και φρέσκο θυμάρι.