ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΡΑΣ ΕΛ ΧΑΝΟΥΤ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Θοδωρή Καρίνο


Ημερομηνία Προβολής: 12/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

 

  • 150 γρ. ξερά κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 400 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 1 lt. ζωμό κότας Knorr
  • 15 γρ. ras el hanout
  • Ελαιόλαδο Άλτις

 

Για το ρας ελ χανούτ:

 

  • 15 γρ. κύμινο (σε κόκκους)
  • 5 γρ. μαραθόσπορο (σε κόκκους)
  • 10 γρ. κόλιανδρο (σε κόκκους)
  • 3 αστεράκια γλυκάνισου
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κ.γ.  τσίλι σε σκόνη
  • 5 γρ. κάρδαμο ξερό
  • 5 γρ. τζίντζερ
  • 20 γρ. ajowan σπόροι
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • 20 γρ. τριαντάφυλλο αποξηραμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα το ρας ελ χανούτ:

Καίμε όλα τα υλικά σε ένα καυτό τηγάνι.Τα καπνίζουμε λίγο  στο τηγάνι και στη συνέχεια τα τρίβουμε στο μπλέντερ.

 

Για τη ρεβιθόσουπα:

Ρίχνουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν. Επειδή είναι αποφλοιωμένα φουσκώνουν γρήγορα. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και είναι έτοιμα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.Προσθέτουμε επίσης πράσο και καρότο, κομμένα σε λεπτές φέτες. Τα αφήνουμε περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν την γλύκα τους. Σβήνουμε με 1 lt ζωμό κότας.  Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το ras el hanout Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει, για 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ. Σερβίρεται ζεστή, πασπαλισμένη με ρας ελ χανούτ.