ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Παρίκο
Ημέρα προβολής 22/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 3 ½ αγγούρια
- 250 γρ. σολομό καπνιστό
- 100 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα Lactofree
- 1 φλ. ρόφημα γάλακτος Lactofree
- Χυμό & ξύσμα από 2 λάιμ
- 7-8 φύλλα δυόσμου
- ½ ματσ. άνηθο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα αγγούρια σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τα βάζουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα lactofree, το ρόφημα γάλακτος χωρίς λακτόζη, το δυόσμο, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν σαν σούπα βελουτέ.
Ψιλοκόβουμε τον σολομό και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το τυρί κρέμα lactofree, πιπέρι, αλάτι, το ξύσμα λάιμ και το χυμό λάιμ.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο το μείγμα του σολομού. Προσθέτουμε λίγες φλούδες αγγουριού αλατισμένες, γαρνίρουμε με άνηθο και λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη σούπα αγγούρι.