ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Χριστόφορο Πέσκια
Ημερομηνία προβολής 06/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα:
- 1 μικρή κολοκύθα
- 20 ml ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κρεμμύδι
- Κάρυ
- 2 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- Ξύδι
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι – πιπέρι
Για τα καραμελωμένα καρύδια:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια. Προσθέτουμε την κολοκύθα στη κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρυ, όσο θέλουμε, και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Διαλύουμε 2 ζωμούς κότας σε 2 – 2½ λίτρα βραστό νερό. Προσθέτουμε το ζωμό στη κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα για 20 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα καρύδια, βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη για να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Μόλις γίνει η καραμέλα ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει λαδόκολλα για να ξεκολλάνε εύκολα τα καρύδια.
Τελειώνουμε τη σούπα μας περνώντας την από μπλέντερ σε γρήγορη ταχύτητα. Προσθέτουμε στη σούπα μας ξύδι, μέλι, αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα καρύδια στο πλάι.