ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον μάγειρα Αντώνη Συριάτο


Ημερομηνία Προβολής: 23/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά:

  • 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • ½ κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ρύζι καρολίνα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σούπα:

  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • ½ λεμόνι
  • 50 γρ. ρύζι καρολίνα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα γιουβαρλάκια. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το ρύζι και 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει και να μαριναριστεί.

Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε έναν σπιτικό ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και βράζουμε τα γιουβαρλάκια. Στα 15-20 λεπτά περίπου προσθέτουμε και τα 50 γρ. ρύζι στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Κόβουμε την πατάτα σε κομμάτια, το καρότο και το κολοκύθι σε χοντρές ροδέλες. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού έχουν βράσει τα λαχανικά μας τα βάζουμε σε μπλέντερ και τα λιώνουμε.

Μόλις βράσει το ρύζι, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα αλεσμένα λαχανικά, αφήνουμε να πάρουν μία βράση για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα.

Προσθέτουμε τον χυμό μισού λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.