ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ (ΚΕΦΑΛΟ, ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ, ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ)
3 ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΠΡΑ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το ψάρι. Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και νερό, μέχρι να τις καλύψει. Έπειτα από 15 λεπτά, βάζουμε τα κομμάτια του ψαριού στην κατσαρόλα, πάνω από τις πατάτες, ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αλάτι και νερό αν χρειαστεί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά, για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει. Προσέχουμε να μην το κάνουμε σούπα, αλλά να γίνει ένας χυλωμένος ζωμός. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε.