ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ντάνα Παρασκευοπούλου

Ημέρα προβολής 01/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για ένα βάζο 800 γρ.

  • 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 κ.σ. Σπιτική σάλτσα Pummaro
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ¼ ματσ. μαϊντανό


Για το σερβίρισμα:

  • 200 γρ. φέτα
  • 4 κριθαρένια παξιμάδια
  • Φύλλα δυόσμου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις πιπεριές.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
Στη συνέχεια τις βράζουμε μαζί με την σπιτική σάλτσα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τις αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο περίπου.
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας.
Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας διαρκώς.
Στο τέλος, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά.
Όσο είναι ακόμα ζεστές οι πιπεριές, τις βάζουμε μέσα σε ένα βάζο.
Σερβίρουμε σε παξιμάδι με ελαιόλαδο, λίγο νερό, τη σάλτσα πιπεριάς, τη φέτα και πασπαλίζουμε με δυόσμο.

** Για την αποθήκευση ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Αποστειρώνουμε ένα βάζο.
Βάζουμε τη ζεστή σάλτσα με τις πιπεριές.
Προσέχουμε να μην υπάρχουν σποράκια μέσα στο βάζο.
Γεμίζουμε με ελαιόλαδο και κλείνουμε αεροστεγώς το καπάκι.
Διατηρούμε τη σάλτσα για 1 χρόνο στο ψυγείο.