ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΒΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μάικ Καρδάκη

Ημερομηνία προβολής 21/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 125 γρ. φάβα ή κόκκινες φακές 
  • 375 γρ. νερό
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • ½ κ.γ. κουρκουμά 
  • ½ κ.γ. κύμινο 
  • ½ κ.γ. σιναπόσπορο
  • ½ κ.γ. πιπέρι σετσουάν
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο 
  • 5 – 6 φύλλα κάρυ
  • ½ ματς. φρέσκο κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Κυπριακή πίτα 
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές με το νερό και τα φύλλα κάρυ, αλατίζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει και να πιει τα νερά του. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα καρύδας. Σε ένα γουδί χτυπάμε το κύμινο, το σιναπόσπορο και το πιπέρι σετσουάν. Αν δεν έχουμε πιπέρι σετσουάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρο ή κόκκινο ή οποιοδήποτε αρωματικό πιπέρι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά που χτυπήσαμε στο γουδί και τον κουρκουμά, στις φακές. Χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύουμε συχνά μέχρι να χυλώσει, για άλλα 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη πίτα μας με ελάχιστο λάδι. Την κόβουμε σε κομμάτια και την αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τις φακές σε ένα μπολ, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και καυτερή πάπρικα και τρώμε μαζί με την πίτα μας.