ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Κώστα Τσίγκα
Ημέρα προβολής 30/01/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. φασολάκια χάνδρες Ιfantis
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- ¼ λάχανο
- 1 πατάτα
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
- 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
- 3-4 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
- 2-3 ντομάτες αποφλοιωμένες ή κονκασέ
- 1 φλούδα παρμεζάνας
- 2-3 κ.σ. παρμεζάμα τριμμένη
- 200 γρ. κοντά ζυμαρικά
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Κόβουμε και προσθέτουμε το λάχανο, την πατάτα, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις χάνδρες και την φλούδα παρμεζάνας κομμένη σε κομμάτια. Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο και το θυμάρι. Βάζουμε νερό και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κοντά ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για ακόμα 8-10 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε τη σούπα με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.