ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΝΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Η αγαπημένη σούπα του Chef -η συνταγή είναι της αδερφής του, Τάνιας Τσανακλίδου

Από τον Chef Άρη Τσανακλίδη

Ημερομηνία Προβολής: 19/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 4-5 κλωνάρια σέλινο
  • ½ φλ. ξινό τραχανά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Ψωμί για κρουτόν
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Μαϊντανό για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το ξαφρίσουμε και έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά: το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και αλατοπιπερώνουμε. Το βράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίσουμε. Σουρώνουμε τον ζωμό του κοτόπουλου για να φύγουν τυχόν απομεινάρια του κοτόπουλου και τα λαχανικά. Μέσα στον ζωμό θα βράσουμε τον τραχανά.  Η σωστή αναλογία είναι 2 φλιτζάνια ζωμού προς ¾ του φλιτζανιού τραχανά. Μέχρι να βράσει ο τραχανάς, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και μαργαρίνη το ψωμί σε κυβάκια, προκειμένου να το κάνουμε κρουτόν, μέχρι δηλαδή να γίνουν τραγανά και να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε στον τραχανά το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το γιαούρτι για να δέσει η σούπα μας.  Μόλις χυλώσει την σερβίρουμε και στολίζουμε το πιάτο με τον μαϊντανό και τα κρουτόν.