ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 18/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 μπρόκολο
- 1 σούπα λαχανικών Quick Snack Knorr
- 1 πατάτα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- ½ ματσ. μαϊντανό
- Θυμάρι φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Για το σερβίρισμα:
- Αμύγδαλα αλατισμένα & καβουρδισμένα
- Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι για 2 – 3 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Διαλύουμε τη σούπα λαχανικών σε 1 φλ. ζεστό νερό και την προσθέτουμε στο μπρόκολο. Βάζουμε την πατάτα κομμένη σε κομμάτια, προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύπτονται τα λαχανικά, αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την κάνουμε βελουτέ. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα προσθέτουμε λίγο νερό και την χτυπάμε λίγο ακόμα. Κάνουμε πούδρα τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, την πούδρα αμυγδάλου και πάπρικα.