ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Ευτυχή Μπλέτσα
Ημερομηνία Προβολής: 11/2/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 4 παντζάρια
- 4 πατάτες
- 4 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1/4 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι
- ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
- Κάρδαμο
- 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών Knorr
- Aλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους. Όσο πιο μικρά τα κόψουμε, τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτεί η σούπα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε για 2 λεπτά με 2 κουταλιές νερό για να φύγει η έντονη αψάδα του και να γίνει πιο ελαφρύ. Μετά από 3 λεπτά, που θα έχει εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε 4 κουταλιές λάδι, το γλυκό πιπέρι και το καυτερό πιπέρι, λίγο κάρδαμο, το μπούκοβο και λίγο δυόσμο. Προσθέτουμε τα λαχανικά, πατάτες, καρότα, παντζάρια. Αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά για να γίνει μία βαθυκόκκινη πηχτή σούπα.Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ, τρίβουμε μαύρο πιπέρι και γαρνίρουμε με γιαούρτι.