ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Ιωάννα Θεοδωρακάκη
Ημέρα προβολής 11/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
- 1 μπρόκολο
- 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 200 ml ζωμό κότας
- 4 φέτες αβγοτάραχου
- Αλάτι-πιπέρι
Για τις γαρίδες:
- 12 γαρίδες μικρές (4 ανά μερίδα)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Βράζουμε το μπρόκολο σε νερό και το πολτοποιούμε με λίγο από το ζουμί που έβρασε στο μούλτι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και να γίνει σάλτσα ρου. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ρου το λιωμένο μπρόκολο και λίγο από το νερό του. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας αραιωμένο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μία βράση. Έπειτα την περνάμε από σίτα, για να γίνει βελουτέ.
Για τις γαρίδες:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες τις ψιλοκόβουμε και τις σωτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε σε φέτες το αβγοτάραχο.
Σερβίρουμε την σούπα. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις φέτες αβγοτάραχου και αρωματίζουμε με βούτυρο.