ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη δημοσιογράφο γαστρονομίας Νανά Δαρειώτη
Ημερομηνία Προβολής: 17/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. ρευστή μαργαρίνη Culinesse
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1/4 φλ. αλεύρι
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1,5 lt ζωμός βοδινού ή λαχανικών Knorr
- 250 ml γραβιέρα τριμμένη
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 6 κρεμμύδια σε φετούλες
- 1 φύλλο δάφνης
- 6 φέτες ψωμί
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ρευστή μαργαρίνη μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαραθουν σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν. Είναι σημαντικό να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια τόση ώρα για να έχουν την κατάλληλη υφή και γεύση στο τελικό πιάτο. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια και συνεχίζουμε σβήνοντας με το κρασί και ρίχνοντας τον ζωμό. Ρίχνουμε μαζί το θυμάρι και το δαφνόφυλλο. Αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού σε φρυγανιέρα, τοστιέρα ή πλάκα.
Μόλις η σούπα είναι έτοιμη τη μοιράζουμε σε 6 πυρίμαχα ατομικά μπολ. Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπωλ από 1 φέτα ψωμιού και πασπαλίζουμε από πάνω με τη γραβιέρα. Βάζουμε τα μπολ στο γκριλ του φούρνου και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί πάνω στο ψωμάκι.