ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Θωμά Τσιώμα

Ημερομηνία Προβολής: 04/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • ½ κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτ. κρασί ημίγλυκο λευκό
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 φινόκιο
  • 2-4 φύλλα βασιλικού
  • 2 πατάτες
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ζωμό κοτόπουλου Knorr
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την κολοκύθα, το καρότο και το φινόκιο σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το φινόκιο και την κολοκύθα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, τις πατάτες και έναν φρέσκο ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε 2 lt νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

5 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, στίβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα προσθέτουμε. Επιπλέον, προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρδαμο και τον βασιλικό. Στο τέλος, χτυπάμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός, προσθέτοντας και το σιμιγδάλι.