ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/10/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την μαγείρισσα Τασούλα
Κουφοπούλου
Ημερομηνία προβολής 22/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 4
καρότα χοντρά - 1
σελινόριζα μέτρια - 2
πατάτες μεγάλες - 1
ζωμό κότας Knorr Σπιτικό - 1
πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια - 2
κρεμμύδια - 1
φλ. γιαούρτι - Χυμό
από 1 λεμόνι - Κρόκο,
στήμονες ή σκόνη (προαιρετικά) - 1/2
φλ. λευκό κρασί (προαιρετικά) - Ελαιόλαδο
Άλτις Κλασικό - Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα καρότα, την
σελινόριζα, τις πατάτες, την πιπεριά και τα κρεμμύδια σε κομμάτια ίδιου
μεγέθους. Βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο της κατσαρόλας και τα σοτάρουμε. Αν
θέλουμε, μπορούμε να σβήσουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό αν
χρησιμοποιούμε χύτρα και τα βράζουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα, βάζουμε
τόσο νερό όσο να καλυφθούν τα υλικά. Μόλις βράσουν, τα πολτοποιούμε μέσα στην
κατσαρόλα με το μηχάνημα, αν χρειάζεται μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
Πολτοποιούμε έως ότου το μείγμα των βραστών λαχανικών αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέτουμε
τον κρόκο, το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ή
εναλλακτικά σε μία κούπα του τσαγιού με το πιατάκι της και δίπλα βάζουμε
κρουτόν. Χτυπάμε το γιαούρτι με λίγο
νερό για να το αραιώσουμε και βάζουμε μια κουταλιά στο κέντρο του πιάτου. Για
πιο εντυπωσιακή εμφάνιση με ένα πιρούνι απλώνουμε το γιαούρτι ακτινωτά προς τα
τοιχώματα του πιάτου ή της κούπας. Πιπερώνουμε και στην υγειά μας!