ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την μαθήτρια Β` γυμνασίου, Αντωνία Πουκαμισά

Ημερομηνία Προβολής: 29/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 5 φέτες ψωμί
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
  • ½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • Αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1 κ.σ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά σε 2 κ.σ. μαργαρίνη με λίγο αλατάκι, μέχρι να μαραθεί και να χρυσίσει.

Σε μπολ ανακατεύουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, το ψωμί στραγγισμένο από το πολύ γάλα, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη, το αβγό ελαφρώς χτυπημένο, τη μαγιονέζα και το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά. Αν η ζύμη είναι πολύ υγρή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για μισή ώρα στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστεί ο κιμάς και να γίνει πιο νόστιμος.

Προσθέτουμε στο τηγάνι 3 κ.σ. μαργαρίνη και όταν λιώσει προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. αλεύρι. Το ανακατεύουμε με αβγοδάρτη γρήγορα για να ενωθεί το αλεύρι με τη μαργαρίνη και να πάρει ένα κιτρινοχρυσό χρώμα. Διαλύουμε τον ζωμό λαχανικών σε 2 φλιτζάνια νερό και τα αδειάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμεμε γρήγορο ρυθμό για να διαλυθεί το αλεύρι και να δέσει η σάλτσα. Τη διατηρούμε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο με λίγη μαργαρίνη για γεύση σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε σ` αυτό τα κεφτεδάκια μέχρι ροδοκοκκινήσουν και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στη σάλτσα και σερβίρουμε.