ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΚΟΡΠΙΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΘΑΣΙΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Ανδρέα Χάντη
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό σκορπίνα 
  • 2 πράσα 
  • 2 καρότα
  • 4 πατάτες  
  • 2 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • 1 σελινόριζα 
  • 1 φλ. λευκό θασίτικο κρασί 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη Κalamata Papadimitriou
  • Χυμό από 1 λεμόνι 
  • Ξύσμα από 2 λάιμ 
  • 2-3 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι-πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά. Μεταφέρουμε το ψάρι με τα λαχανικά σε ένα ταψί. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρασί, την πικάντικη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το ψάρι. Πασπαλίζουμε με φρέσκο δενδρολίβανο. Προσθέτουμε λίγο νερό, ελαιόλαδο και το ξύσμα λάιμ. 
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα. 
Το τελευταίο δεκάλεπτο βγάζουμε το αλουνινόχαρτο, για να πάρει το ψάρι χρώμα. 
Σερβίρουμε τη σκορπίνα με τα λαχανικά και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο.