ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΟΥΖΟΥ – ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό


Ημερομηνία προβολής 03/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

YΛΙΚΑ

  • 700 γρ. κοκκινόψαρο
  • 100 γρ. αρακά
  • 150 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s Light
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. ούζο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 4 κ.σ. κάπαρη
  • 1 μαραθόριζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1½ κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο
  • Χυμό από ½ – 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Hot (προαιρετικά)
  • 1 μπαγκέτα πολύσπορη
  • Αλάτι – πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, και το βάζουμε στον ατμομάγειρα μαζί με τον αρακά. Αν δεν διαθέτουμε ατμομάγειρα, το ψήνουμε μέσα σε τρυπητό μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, σκεπασμένη. Μόλις ψηθεί το ψάρι το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου πριν το ξεκοκαλίσουμε για να τραβήξει καλύτερα τα υγρά του.
Για να φτιάξουμε τη σος μας, χοντροκόβουμε την κάπαρη, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη μαραθόριζα, τρίβουμε στο γουδί το μαραθόσπορο, χοντροκόβουμε τον μαϊντανό και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ 1 κ.σ. μουστάρδα, το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και τον αρακά και το ψάρι ξεκοκαλισμένο μαζί με το ούζο και αλάτι – πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στο μπολ απαλά για να μην σπάσει το ψάρι μας σε μικρά κομμάτια. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου πριν το σερβίρουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. λάδι και ξεροψήνουμε τη μπαγκέτα μας. Την βάζουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε και μοιράζουμε από πάνω το ψάρι με τη μαγιονέζα. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού ή φύλλα ρόκας.
Την σος που ετοιμάσαμε μαζί με το ψάρι μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο έως 4 μέρες.