ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 05/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 1 κιλό σουπιές
- 3 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 200 γρ. λευκό κρασί
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 2 κ.σ. κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 ματσ. μαϊντανό
- 2 κρόκους αβγών
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ούζο
- 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- ½ κιλό ψωμί χωριάτικο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και σωτάρουμε τις σουπιές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σωτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Βάζουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τον κόλιανδρο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε, σε χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε τον αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους αβγών, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι, το ούζο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά κουταλιές από το ζουμί της σουπιάς, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αβγά.
Τέλος, ρίχνουμε όλο το μείγμα των αβγών μέσα στην κατσαρόλα, αναταράσσουμε για να ανακατευτούν τα υλικά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.