ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
250 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
50 ΓΡ. ΑΣΠΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
1 ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΝΕΡΟ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
250 ML ΓΑΛΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ
100 ML ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ
½ ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το νερό.
Πριν βάλουμε το σιμιγδάλι στην actifry, προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερό, για να μην αρχίσει ο χαλβάς να πετάγεται.
Μεταφέρουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι στην actifry. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη με το ζεστό νερό, προσθέτουμε το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στην actifry πάνω από το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και μεταφέρουμε τον χαλβά σε ένα ρηχό μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με μια λινή πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά να σταθεί για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και σερβίρουμε.