ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΧΛΑΔΙ ΠΟΣΕ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Κωνσταντίνο Δαγρυτζίκο

Ημερομηνία προβολής 18/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 4 αχλάδια
  • 1 λοβό βανίλιας 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Για τη σάλτσα καραμέλας:

  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 3 κ.σ. Golden Syrup
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφήνοντας το κοτσάνι και τον πυρήνα. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα σκεπάζουμε με βραστό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ένα λοβό βανίλιας ολόκληρο. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 με 17 λεπτά μέχρι να βγάλει όλα της τα αρώματα η βανίλια και να μαλακώσουν αρκετά τα αχλάδια (αλλά όχι πάρα πολύ, όχι σαν κομπόστα).
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα καραμέλας, λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και προσθέτουμε το golden syrup. Ανακατεύουμε μαζί τη κρέμα γάλακτος και τη καστανή ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά όσο να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι μας.
Σερβίρουμε τα αχλάδια περιχύνοντας με τη σάλτσα καραμέλας.