ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Δέσποινα Καπετανιά
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 4 κομμάτια συκώτι 
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. λευκό κρασί
  • 2 σφην. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • 4-5 κ.σ. μέλι ανθέων
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5-6 φύλλα φασκόμηλου
  • Aλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε τα κομμάτια συκώτι με την κρέμα βαλσαμικού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. 
Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα φύλλα φασκόμηλου, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το συκώτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φασκόμηλο.