ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Δέσποινα Καπετανιά
Hμέρα προβολής 10/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 4 κομμάτια συκώτι
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 500 γρ. λευκό κρασί
- 2 σφην. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- 4-5 κ.σ. μέλι ανθέων
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 5-6 φύλλα φασκόμηλου
- Aλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε τα κομμάτια συκώτι με την κρέμα βαλσαμικού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα φύλλα φασκόμηλου, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το συκώτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φασκόμηλο.