ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Χρήστο Παπαγεωργίου
Ημερομηνία προβολής 04/01/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο
- 4 φέτες καπνιστό τυρί
- 4 φέτες μπέικον
- 2 ντομάτες
- 1 αγγούρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 σκελ. σκόρδο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 πίτες για σουβλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τις μπριζόλες λαιμού για να ανοίξουν και να γίνουν λεπτές. Σε μια μπριζόλα στρώνουμε 2 φέτες τυριού και 2 φέτες μπέικον και σκεπάζουμε με μια δεύτερη μπριζόλα σχηματίζοντας ένα «σάντουιτς».
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε σχάρα ή στο σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές – περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε το κρέας να σταθεί λίγο μετά το ψήσιμο. Στη συνέχει το κόβουμε σε ψιλές φέτες σαν γύρο.
Σε μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, τρίβουμε 1/3 σκελίδας σκόρδου, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ελάχιστο νεράκι για να αραιώσει και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και η σος γιαουρτιού είναι έτοιμη. Κόβουμε τη ντομάτα σε φετούλες και τη βάζουμε σε μπολ. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι σε ψιλές φετούλες πλάγια και τις προσθέτουμε στις ντομάτες μαζί με το αγγούρι κομμένο ζουλιέν και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε μια πίτα για σουβλάκι, την τοποθετούμε στο πιάτο και από πάνω βάζουμε το ψιλοκομμένο κρέας, λίγη σαλάτα και περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού.