ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Χρήστο Τριαντάφυλλο

Ημερομηνία προβολής 31/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής 

ΥΛΙΚΑ
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος
• 500 γρ. γιαούρτι
• 500 γρ. cottage cheese
• 200 γρ. ζάχαρη
• 16 γρ. ζελατίνα (φύλλα)
• 2 στικ βανίλιας
• 600 γρ. σαντιγί
• 20 έτοιμες μικρές μαρέγκες
Για την σάλτσα ροδάκινου:
• ½ κ. ροδάκινα
• 50 γρ. ζάχαρη
• 1 στικ βανίλιας
• 20 γρ. μαργαρίνη ΒΙΤΑΜ
• Χυμό από ½ λεμόνι
• 1 σφηνάκι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την σάλτσα ροδάκινου:
Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με τα ροδάκινα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα φρούτα τα υγρά τους. Ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά μαργαρίνη. Χαράσουμε ένα στικ βανίλιας, ξύνουμε το εσωτερικό της και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το στικ και το ξύσμα του. Όταν γλασαριστούν τα υλικά προσθέτουμε μέσα χυμό λεμονιού και κονιάκ για άρωμα. Όταν η σάλτσα ρουφήξει τα υγρά της, είναι έτοιμη. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο τηγάνι ώσπου να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε παγωμένη κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε μια σαντιγί, αφράτη αλλά όχι πολύ σφιχτή. Την διατηρούμε στο ψυγείο. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Βρέχουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας, για να μην μας κολλήσει στη συνέχεια το γάλα. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στην φωτιά. Χαράσσουμε 2 στικς βανίλιας και ξύνουμε το εσωτερικό τους. Το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα, μαζί με τα στικς. Όταν πάρει μια βράση η κρέμα, την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την ζελατίνα, αφού την στραγγίσουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη στο ζεστό μίγμα, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να λιώσει. Σουρώνουμε το μίγμα, για να αφαιρέσουμε τις ίνες από την βανίλια. Προσθέτουμε στο σουρωμένο μίγμα το cottage cheese και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την παγωμένη σαντιγί. Το σεμιφρέντο είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνοντας σταδιακά σεμιφρέντο, μαρεγκίτσες, ξανά σεμιφρέντο και σάλτσα ροδάκινου. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη να παγώσει για μια ώρα περίπου. Δεν θα παγώσει όπως το παγωτό, γιατί η κρέμα του σεμιφρέντο είναι μαλακή. Αν διατηρήσουμε στην κατάψυξη το γλυκό προσέχουμε να το βγάλουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε, για να φτάσει στην σωστή θερμοκρασία. (Συνήθως οι οικιακές καταψύξεις είναι αρκετά δυνατές και παγώνουν τις κρέμες μας παραπάνω από ότι χρειάζεται.)