ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΪΦΛ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κυριάκο Αθανασιάδη

Ημερομηνία προβολής 08/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για τα μπισκότα:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. Flora με 25% βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό 
  • 1 βανίλια 
  • Κανέλα 
  • 1 σφην. λικέρ μαστίχα 
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σάλτσα φράουλας:

  • 500 γρ. φράουλες 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 2 κ.γ. λικέρ μαστίχα 

Σερβίρουμε με παγωτό Carte d’ Or Καϊμάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αβγό, λίγο μπέικιν, κανέλλα, βανίλια, λικέρ και μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Δουλεύουμε με το χέρι για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να μπορούμε να κόψουμε σε ροδέλες. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για 5 – 6 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το λικέρ ή κονιάκ ή ό,τι έχουμε, τα φύλλα αρμπαρόριζας και βράζουμε μέχρι να μαραθούν οι φράουλες.
Αφήνουμε τη σάλτσα φράουλας στην άκρη για να κρυώσει λίγο. Η σάλτσα αυτή διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Σερβίρουμε το γλυκό μας σε γυάλινα μπολ. Παίρνουμε ένα γυάλινο μπολ και βάζουμε μέσα τα μπισκότα. Ρίχνουμε σάλτσα φράουλα, προσθέτουμε μία μπάλα παγωτό. Επαναλαμβάνουμε 1 ή 2 φορές, ανάλογα με το μέγεθος του μπολ και στο τέλος γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και τρίμματα μπισκότου.