ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Μεντζέλο Δροσόπουλο
Ημερομηνία προβολής 20/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- ½ κ. σαρδέλες
- 3 – 4 ντομάτες μέτριες
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- Φρέσκο δυόσμο
- Ρίγανη ξερή & φρέσκια
- 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι-πιπέρι
- ½ κ. αρμυρίκια
- 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Επίσης κόβουμε και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, από πάνω στρώνουμε φέτες ντομάτας, φέτες κρεμμυδιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, φύλλα δυόσμου ολόκληρα και από πάνω τις σαρδέλες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.
Όση ώρα ψήνεται το φαγητό μας, ανά 3 λεπτά πρέπει να βρέχουμε τις σαρδέλες με τα ζουμάκια από το ταψί για να μην ξεραθούν.
Σερβίρουμε με σαλάτα αρμυρίκια, τα οποία έχουμε βράσει για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Περιχύνουμε με λαδολέμονο.