ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΑΝΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Λουτσιάνα Κρεμονίνι-Λογαρά

Hμέρα προβολής 10/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 250-300 γρ. τριμμένη φρυγανιά από σιτάρι
  • 3 κ.σ. διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, δενδρολίβανο, θυμάρι)
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  Άλτις Παραδοσιακό
  • 3 φύλλα δάφνης (για τη διακόσμηση)
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας τα λέπια, το κεφάλι, τα εντόσθια και την ραχοκοκαλιά.
Τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις ανοίγουμε κατά μήκος.
Χτυπάμε στο μούλτι τα μυρωδικά, τη φρυγανιά και την κάππαρη.
Ρίχνουμε στο μείγμα ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια πανάρουμε τις σαρδέλες με το μείγμα των μυρωδικών και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, για 1 περίπου λεπτό, από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τις σαρδέλες πανέ, τραγανές και ζεστές.
Γαρνίρουμε με φύλλα δάφνης και προσθέτουμε φέτες λεμόνι και πορτοκάλι.