ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη
ΥΛΙΚΑ 
  • 800 γρ. σαρδέλα κατεψυγμένη Trata on ice 
  • 5 πατάτες 
  • 2 κρεμμύδια 
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι 
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε σε  ένα ταψί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βαλσαμικό ξίδι, τη φρέσκια ρίγανη και την ξερή ρίγανη. Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μουστάρδα με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφού ψηθούν, απλώνουμε πάνω από τις ψημένες πατάτες τις σαρδέλες, ρίχνουμε αλάτι, την ξερή ρίγανη, λίγη μουστάρδα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για ακόμα 10 λεπτά.
Αφού ψηθούν, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.