ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο

Ημερομηνία Προβολής: 26/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 8 σαρδέλες
  • 200 γρ. αλάτι χοντρό
  • 1 ασπράδι αβγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε το ασπράδι του αβγού και προσθέτουμε το αλάτι λίγο-λίγο μέχρι τα 200 γραμμάρια περίπου χτυπώντας συνεχώς. Θα πάρουμε ένα μείγμα που θα μοιάζει με μαρέγκα αραιή.
Βουτάμε τις σαρδέλες μία μία στο μείγμα να καλυφθούν καλά και τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε αντικολλητικό ταψί.
Περιχύνουμε τις σαρδέλες με το υπόλοιπο μείγμα που έμεινε στο μπολ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Κατά το ψήσιμο το αλάτι θα σκληρύνει και θα κάνει κρούστα και θα χρειαστούμε ένα μικρό σφυράκι για να το σπάσουμε.
Αφαιρούμε τις σαρδέλες, τις καθαρίζουμε από το πολύ αλάτι και τις σερβίρουμε. (Τα λέπια θα ξεκολλήσουν μαζί με την κρούστα αλατιού).
Συνοδεύονται ιδανικά με ούζο.