ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αθηνά Δρογγίτη
ΥΛΙΚΑ 
Για ταψί 31×24 εκ.
  • 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες 
  • 6-7 σκελ. σκόρδο 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 3 φλ. ντομάτα κονκασέ
  • 8 φέτες σαλάμι αέρος Ferrano Ifantis
  • 2 φλ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξίδι Βιολογικό Kalamata Papadimitriou
  • Ελαιόλαδο 
  • Aλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο νερό για περίπου μία ώρα. Έπειτα τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να ξεπικρίσουν καλά. Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο (χωρίς να τις αλευρώσουμε) μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μαρινάρουμε τις φέτες σκόρδου στο βιολογικό ξίδι.
Σωτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το μαριναρισμένο σκόρδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 20 λεπτά. 
Απλώνουμε σε ένα ταψί μία στρώση από τις τηγανητές μελιτζάνες, βάζουμε από πάνω τις φέτες από το σαλάμι αέρος και κομματάκια από το κεφαλοτύρι. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα. Βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, τη σάλτσα και στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.