ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ντόρα Φιλίππου


Ημερομηνία προβολής 09/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 200 γρ. ανάμεικτα μαλακά τυριά (κατσικίσιο, κατίκι, ανθότυρο, πετρωτή, βολάκι) 
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 2 – 3 σκελ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη 
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. φασκόμηλο
  • Πάπρικα γλυκιά 
  • Κουκουνάρι
  • Φρυγανιά θρυμματισμένη
  • Αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Πράσινη σαλάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το εξωτερικό μέρος των μανιταριών, αφαιρούμε το κοτσάνι
και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ ή ταψάκι με το κούφιο μέρος προς τα πάνω.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο σε κάθε μανιτάρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τη μαργαρίνη με βούτυρο, το σκόρδο λιωμένο, το φασκόμηλο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με πάπρικα, κουκουνάρι και θρυμματισμένη φρυγανιά. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς 20 – 30 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε λίγο ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε πάνω σε πράσινη σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί μαζί με πρασινάδα.