ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ (ΑΠΟ ΝΟΥΑ Ή ΜΠΟΥΤΙ)
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
12 ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
1 ΠΡΑΣΟ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
2 ΣΦΗΝ. ΤΕΝΤΟΥΡΑ
4 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
1 ΦΛ. ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
½ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
300 ML ΖΩΜΟ ΚOΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ:
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
¼ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χοιρινό με δαμάσκηνα:
Κόβουμε το χοιρινό σε μεσαία καρεδάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο, το πιπέρι, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, την τεντούρα, τη μαυροδάφνη, το χυμό πορτοκαλιού και τη στημένη φέτα πορτοκαλιού. Έπειτα βάζουμε τα δαμάσκηνα, το φρέσκο θυμάρι, την κανέλλα, τους κόκκους μπαχάρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, ίσα ίσα να σκεπάσει το κρέας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
Βράζουμε τις γλυκοπατάτες σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τις βάζουμε ζεστές στο μούλτι, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι γλυκοπατάτες, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει ένας βελούδινος πουρές.
Σερβίρουμε το χοιρινό με τον πουρέ γλυκοπατάτας.